כוליסטרול והשמנה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

20/01/2014 | 11:33 | מאת: רימה

שלום לכם, אני בת 25, אני עובדת כמתכנתת בחברת הייטק, מאז שהתחלתי בעבודה השמנתי 6 קילו ועכשיו אני שולטת במובן מסוים לא להשמין עוד, אני במשקל של 60 עם גובה של 158, זה מאוד מעיק עליי העניין הזה של ההשמנה, הבעיה שאין לי זמן לעשות ספורט גם (כי אני מבלה שעות ארוכות בעבודה). בבדיקת דם אחרונה שלי יצא שיש לי טיפה כוליסטרול גבוה (ויש לי גם משהו תורשתי, אמא שלי יש לה כוליסטרול). א- אני רוצה לרדת במשקל. ב- אני רוצה גם לשמור על רמת כוליסטרול טובה בלי תרופות. מה את ממליצה לי לעשות ? מאיפה להתחיל, איזה מאכלים מומלצים והאם יש צורך שאלך לדיאטנית מטעם קופ"ח ? תודה מראש

21/01/2014 | 16:30 | מאת: ד"ר אולגה רז

נתחיל מהסוף: יש צורך שתלכי לדיאטנית שתתן לך תכנית מסודגרת ומובנת שתעזור לך במכלול המטרות שלך. עד אז אני מציעה לך: קחי נייר ותרשמי את כל אותם מאכלים ופריטים, שלדעתך גרמו לך לעלות במשקל מתחילת העבודה במקום זה. אחרי שהרשימה תהיה מוכנה, תחליטי שאת הדברים האלה את לא קונה ונגיעה בהם תהייה, בהתאם לתכנית, פעם בשבוע או בחודש וכו. זה ייתן לך אפשרות להתחיל לרדת המשקל עוד לפני שתלכי לדיאטנית. בנוגע לספורט, רצוי שתעשי אבל גם אם לא תעשי ותאכלי נכון, עדיין תרדי במשקל. בהצלחה

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה