שאלה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

09/01/2014 | 01:41 | מאת: שלום

שלום ד"ר רז. בן 37 בריא בדרך כלל. מזה כחודשיים ואולי יותר משהו השתבש אצלי, לא שנתי משהו בתפריט, לא התחלתי ליטול תרופה שהיא, ולא השתנה מצב רוחי (אולי קצת בגלל העניין הנוכחי:), בחודשים האחרונים אני מרגיש שכל מה שאני אוכל נשאר בבטן (מתנפח), גם העליתי במשקל בשנים האחרונות, ובטני הולכת ותופחת מיום ליום, (כולל קרס) אבל כל זה משהוא אחד. הדבר השני הוא שבזמן האחרון אני סובל מכאבי בטן דחופים, כגון דקירות, שריפה, לחצים (לפעמים עולים ומתרחבים לאזור החזה), כל זאת בעיקר לאחר ארוחות תלוי בארוחות, זמן מה לאחר הארוחה, שהתחיל להציק העניין היה מתחיל לכאוב לאחר 3 ואפילו 4 שעות לאחר הארוחה, ובתקופה האחרונה כמעט מיד אחרי., חוץ מזה אין תופעות אחרות כגון; בחילות הקאות שלשולים ועצירות. לשם כך בצעתי בדיקת אולטרה סאונד מקיפה (התחלתי בזאת) לכל אזור הבטן ולא נמצא דבר. מה את חושבת, ממליצה, מציעה, כמו כן מה יכול לעזור? האם יכול להיות שאני מתחיל לסבול ממעי רגיז, או ניתן לשלול זאת בשל בדיקת ה-US. מצטער על גודל הפנייה, אבל ממש חשובה לי, אין לי עם מי להתייעץ. תודה מראש וסופש נעים!!

09/01/2014 | 16:19 | מאת: ד"ר אולגה רז

כדי לענות על השאלה אני חייבת לדעת את הבדיקות שלך, לבצע בדיקות נוספות, אם חסרות ולהתייחס אליך בכובד ראש. זה לא מספיק כדי לייעץ. במיוחד במקרים שאין להם הסבר, כביכול. אולךי אתה מפתח סוכרת, אולי בעיה בבלוטת התריס, אולי אי סבילות ללקטוז, או חוסר מסויים בגוף והרבה סיבות נוספות. כמו שלא היית מטפל באוטו בפורום, גם לא כדאי לטפל בעצמך בפורום, במיוחד כשהמצב מציק ולא מוצאים את הסיבה.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה