כולסטרול גבוה עקב דיאטה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

02/01/2014 | 09:22 | מאת: אביה

בשנה האחרונה התחלתי דיאטה באופן עצמי. שיניתי את הרגלי התזונה ובעיקר נמנעתי מלחמים גבינות שמנות והורדתי מהתפריט חמאה מרגרינה ושמן למעט שמן זית. עקב התהליל הפחתתי ממשקלי 10 קג בתקופה של 8 חודשים- ירידה שהיא יחסית מתונה /איטית. בבדיקות דם האחרונות התברר כי כולסטרול שלי עומד על 260, אין עבר של עודף כולסטרול במשפחה וגם לי אישית מעולם לא עחה מעל הנורמה. האם ייתכן קשר בין הפסקת אכילת מוצרי מזון מסויימים לעליית הכולסטרול? תודה רבה

06/01/2014 | 16:08 | מאת: ד"ר אולגה רז

על פניו הכולסטרול לא היה אמור לעלות בגלל התזונה. ייכול להיות שהורדת מידי את כמות השמן זית ובמצב של כולסטרול מוגבר, כדאי לצרוך 3 כפות ביוןם. הייתי מחכה חודשיים ועושה בדיקה חוזרת. שמי לב לרמת הטריגליצרידים כי אם הם עלו אז יכול לגרום לעלייה בכולסטרול הכללי. אולי את אוכלת יותר מידי פירות וממתקים. בכל מקרה, בדיקה בעוד חודשיים תיתן לך תוצאה שלפיה תמשיכי הלאה.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה