משקל

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

24/12/2013 | 22:39 | מאת: חנה

מדוע הוסת עשויה להעלם עקב ירידה במשקל ו BMI נמוך.? האם בגלל זה יצאה לי רמה נמוכה של אסטרוגן? האם בגלל זה הגוף שלי לא מייצר הורמונים? האם בגלל זה ה-TSH שלי יצא נמוך? איך אפשר לגרום לבלוטת ההיפופיזה להפריש אסטרוגן? אני לא מבינה מדוע מפסיק המחזור ב-BMI נמוך? מה הקשר בכלל בין משקל לבין מחזור?

26/12/2013 | 17:10 | מאת: ד"ר אולגה רז

לא ניכנס להסברים אנטומיים ופיזיולוגיים. מה שחשוב לדעת זה שירידה במשקל גורמת להפסקת ווסת עקב ירידה של שכבת ריקמת שומן התת-עורי. אם תעלי במשקל - הווסת עשוייה לחזור.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה