דיאטה עליה בקריאטנין

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

19/12/2013 | 12:25 | מאת: רעות

שלום רב. אני מטופלת בשל בעיה לבבית והפרעות קצב. לאחרונה עלה אצלי הקריאטנין ל-1.26. נתבקשתי להפחית חלבונים עד לתקופה בה אראה נפרולוג. השאלה שליאם והיה כשאוכלים בארוחה אחת מספר חלבונים גדול יותר מהרצוי, אפשר, אחר כך, במהלך היום לא לאכול חלבונים בכלל, או אפילו למחרת. האם יש לכך השפעה כלשהי? תודה, רעות

23/12/2013 | 17:16 | מאת: ד"ר אולגה רז

להפרעות קצב אין קשר לבעיות כליות, בדר"כ. עלייה בקראטנין יכולה לנבוע מסיבות שלא קשורות להפרעת קצב, כמו חוסר בשתייה. ראשית, את צריכה לעשות בדיקה חוזרת לאחר תקופה של שתיית בין 1.6-2 ליטר נוזל ביום ולראות אם הקראטנין ירד. מאידך, אם יש לך בעיה כלייתית, את זקוקה לייעוץ אישי, מפורט ומדוקדק ובו יגדירו לך כמות חלבון שאת אמורה לצרוך ואיזה סוגים.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה