בשר טרי והקפאה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

08/12/2013 | 16:11 | מאת: רינת

האם זה נכון שבשר טרי (כל בשר כמו עוף, דגים בקר וכן) אם הוא נקנה טרי אסור להקפיא אותו בחזרה, אלא שמים במקרר עד 3 ימים? שמעתי הרצאה משף של מלון שטען שהפריזר של המקררים אינו מספיק קר כדי לחסל חיידקים. לעומת זאת - אין כל בעייה עם הבשר הקפוא, ניתן להעביר ממקפיא למקפיא, והוא יכול להישמר עד חצי שנה. מה דעתך?

12/12/2013 | 10:29 | מאת: ד"ר אולגה רז

אפשר להקפיא בלי בעיה וגם להקפיא פעם 2. מקפיאים לא מחסלים חיידקים אלא משמרים את החיידקים כמו שהם ולא צריך להגיע למצב שבשר מתמלא בחיידקים. את הבשר שאת קונה צריך להקפיא כל עוד והוא במצב תקין. החיידקים נהרגים כשאת מעבירה את הבשר טיפול טרמי כגון צלייה, טיגון, בישול בשר מקולקל שנכנס למקפיא יישאר עם אותם החיידקים

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה