השמנת יתר

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

23/11/2013 | 20:29 | מאת: טובה

אם תרופות אנטי דכאוניות גורמות לתיאבון מוגבר,ולירידה דרסטית בחילוף החומרים, מה ניתן לעשות? בבדיקות התקבלה תוצאה 1.33 לtsh 209 ל ferritin וכן 31.6 לmchc-m.cell hb cont מה המשמעות? האם יש בדיקות נוספות שיאפשרו לבדוק אם באמת יש בעיה בבלוטה? יש לי פלומה בהירה על הפנים ויותר כהה על הידים.

24/11/2013 | 15:29 | מאת: ד"ר אולגה רז

מבחינת הבלוטה, הבדיקה שלך תקינה. התרופות אנטי-דכאוניות מגבירות את התיאבון רק אצל חלק מהאנשים וגם אצל אלה אפשר עדיין לשמור על המשקל אם רוצים בכך. יכול להיות שבעיה של עלייה במשקל היא לאו דווקא בעיה בבלוטת התריס כי אין לך אותה אלא בעיה אנדוקרינית אחרת אותה צריך לאבחן ואולי לא. קשה לי לתת לך תשובה יותר מדוייקת דרך הפורום מבלי לל=ראות אותך ואת כל הבדיקות שלך.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה