יעזרה בירידה במשקל

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

20/11/2013 | 06:52 | מאת: רוני

שלום רב אני בת 50 שוקלת 73 קג, גובה 165 סמ.מקפידה על תזונה נכונה: אוכלת כל 4 שעות "משהו קטן" הרבה ירקות, מים, לא מטוגן, לא בשר....מאוד שומרת ומודעת לתזונה. בכל זאת לא מצליחה לרדת אפילו 500 גר ממשקלי ומרגישה מאוד נפוחה. מבקשת לרדת רק 2-5 ק"ג ולא מצליחה למרות המאמצים הרבים והכנים!!! הבדיקות שלי תקינות. אשמח לעזרתך המקצועית.

24/11/2013 | 15:39 | מאת: ד"ר אולגה רז

במקרים כאלה, שהם נראים יוצאי דופן, את ללא ספק צריכה התייחסות אישית, לא רק במייל, אלא חשוב לראות את הבדיקות שלך, אותך, ולבדוק מה את אוכלת כדי לראות את התמונה הכוללת ולא תמיד "משהו קל" במודעותך זה משהו קל בשביל הגוף שלך. אני מבינה שאת בתהליך של הפסקת ווסת, מעט לפניו או אולי גם אחריו ושבתקופה זו יש קושי מיוחד לרדת במשקל ויכולים להיות עוד גורמים שאת לא מודעת להם ורק מי שהמומחיות שלו בנושא יכול לגלות אותם ולעלות עליהם. לכן קשה לי לייעץ לך באופן מפורט מה עלייך לעשות, אם כי המשקל שלך הוא סביר לגמרי ואת ה-2-3 ק"ג שאת רוצה לרדת הם חשובים רק בעינייך ואולי לא באופן אובייקטיבי. בכל מקרה כדאי לך לפנות לייעוץ אישי בכל מסגרת שתחליטי.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה