מרק ירקות

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

31/10/2013 | 20:46 | מאת: יעל

אני בת 40, 158 ס"מ, משקלי כיום 87.300 קג .לפני כחודש וחצי התחלתי דיאטה והפחתתי ממשקלי 8 קילו בערך(קילו בשבוע) נוסף לזה הפחתתי עוד 7 ק"ג במהלך מספר חודשים בהם הקפדתי לאכול בריא. אני מכינה מרק ירקות המכיל קישוא גזר דלעת בצל סלרי פטרוזיליה, מתבלת במלח פלפל וכורכום. אני מאפשרת לעצמי לאכול מהמרק הזה כל יום ולעיתים קרובות אף יותר מפעם אחת ביום, המרק משביע בגלל הנוזלים והירקות ובעיקר בחורף שקר ורוצים לחמם את הגוף. שאלתי היא: אם אני מבשלת את המרק עם 2-3 כרעי עוף מנוקים משומן ומעור, האם לא אוכל לאכול מהמרק יותר מפעם ביום? האם הערך הקלורי עולה באופן משמעותי למרות הסרת העור והשומן? כנ"ל לגבי 2 כנפי הודו שמהם קשה להסיר את העור. שאלה נוספת - אני מתכננת להפחית עוד 20 קג. האם זה מספיק או שעלי להפחית יותר? תודה רבה

04/11/2013 | 16:24 | מאת: ד"ר אולגה רז

בואי נתחיל מהסוף: לפי החישובים שעשיתי, בהתאם למספרים שמסרת, את אמורה לשקול פחות מ-70 ק"ג ואם תרדי עוד 20 ק"ג אז לא יישאר ממך כלום. יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון אז תמסרי את הפרטים בצורה יותר מדוייקת - כמה את שוקלת היום? לגבי מרק ירקות - תאכלי כמה שאת רוצה. אם את רוצה לעשות אותו על בסיס עוף או הודו, עלייך לבצע פעולה הבאה: להרתיח עוף/הודו במשך כ-10 דקות, לשפוך את המים ורק אז לשחרר אותם מעור ושומן. לרחוץ ולשים במים נקיים, על בסיס מרק זה את יכולה להכין מרק ירקות ולאכל כמה שאת רוצה.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה