מדוע האוכל גורם לבטן להתנפח?

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

25/10/2013 | 15:02 | מאת: מאיה

אני בת 23 BMI=18 מדוע לאחר כל דבר הכי קטן שאני אוכלת אז ישר הבטן שלי מתנפחת? אני סובלת מבעיה של בטן נפוחה, גם בבטן העליונה וגם בתחתונה. במשך היום לא רק מאוכל - אלא אפילו רק משתיה של כוס מים הבטן שלי ישר מתנפחת למימדים עצומים! בערב היקף הבטן שלי גודל ב-30 ס"מ. היקף הבטן שלי בערב מגיע ל-120 ס"מ זה מגיע לרמה שכשאני יושבת יש לי ממש צמיגים בבטן ואני מרגישה חוסר נוחות לשבת לא בגלל המראה אלא הרגשה פיזית שלא נוח לי לשבת. הייתי אצל בירור אצל גסטרולוג - והבדיקות יצאו תקינות. זה ממש מציק לי וגורם לי להרגיש גם חוסר נוחות מהמראה כי כל מי שרואה את הבטן יכול להגיד בברור שהיא לא פרופורצונאלית לגוף וגם חוסר נעימות פיזית של הרגשה תמידית מלאה נפוחה נשפכת ולא נוחה. הבטן שלי נראית כמו בלון נפוחה. מהן האופציות שאפשר לעשות במקרה כזה..? היקף הבטן שלי בערב 120 ס"מ הבטן שלי כל כך נפוחה כמו בלון. כי כל השומן שלי בגוף מצטבר לי בבטן מדוע לאחר כל דבר הכי קטן שאני אוכלת אז ישר הבטן שלי מתנפחת?

31/10/2013 | 17:40 | מאת: דנה

הי, אני סבלתי מבעיה דומה. ממליצה לך ללכת לרופא לעשות את הבדיקות הבאות: גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, שלילת רגישות ללקטוז ושלילת רגישות לגלוטן. במידה והכל יצא שלילי נסי להוריד מזונות מסויימים מהתפריט שלך ותראי איך את מרגישה. לי עזר להוריד חלב ומוצריו ועגבניות (במיוחד רסק) כמו גם הפחתה משמעותית בכמות הקמח הלבן וגלוטן בכלל. קצת לא נוח אבל מאאאוד שווה את זה. בהצלחה, דנה.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה