תזונה ומחזור

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

24/10/2013 | 13:52 | מאת: מאיה

שלום רב. אני בת 20. לפני כשנה לאחר ירידה במשקל הפסיק לי המחזור עד עכשיו קיבלתי כדורים לחמישה ימים (שלא עזרו) כי רירית הרחם שלי 0 מ"מ. על מה זה מעיד רירית רחם של 0 מ"מ? ורמת האסטרוגן והפרוגרסטרון יצאו מאוד מאוד נמוכים. האם בגלל המשקל הגוף שלי לא מייצר הורמונים? אילו מאכלים צריך לאכול כדי שהגוף ייצר אסטרוגן? יכול להיות שנגרם נזק בלתי הפיך מן הדיאטה לפני שנה ויותר לא אקבל מחזור באופן טבעי בחיים?

24/10/2013 | 14:52 | מאת: ד"ר אולגה רז

ירידה דרסטית במשקל אכל גורמת לבעות במערכת הרוויה. כדי שההורמונים יופרשו חייבת להיות שכבת שומן תת-עורי ואם השכבה הזו קטנה או נעלמת, אין אפשרות לגוף לייצר הורמונים. לא אוכל לפי הנתונים הדלים שאת מוסרת, להגיד לך האם זה לצמיתות או לאו, את זה תצטרכי לבדוק עם הרופא המטפל שלךף, האנדוקרינולוג שחייב להיכנס לתמונה וגם רופא נשים. מאחלת לך לעלות במשקל, להרגיש טוב ולהיות בריאה.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה