שאלה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

15/10/2013 | 21:03 | מאת: תמר

שלום רב, שתי שאלות לי: האחת - הקמח הלבן הסטנדרטי המשווק היום במרבית רשתות השיווק (אנג'ל, שטיבל, סוגת ועוד) - ברור לי שאין זה קמח מלא וכי הוא לא כולל את הקליפה אך שאלתי היא: האם בנוסף הוא עובר תהליך כימי של הלבנה/חימצון באמצעות חומר מלבין? ושאלה נוספת: לגבי ביצים שפג תוקפן לפני כחמישה ימים. בשעתו נאמר לי כיאם אין ריח רקוב או אם זה עומד בצור האנכית ולא אופקית במים זה סימן שהיא עדיין ראויה למאכל. לביצים שלי אין ריח של ריקבון אך במים הם אל עומדים בצור האנכית לחלוטין ולא אופקין לחלוטין אלא בשיפוע/כלומר באלכסון. האם מותר להשתמש בהן לאפייה או לחביתה? תודה

17/10/2013 | 15:43 | מאת: ד"ר אולגה רז

בקשר לשאלה הראשונה, אני לא יודעת את התשובה. אין לי מושג לגבי תהליך האפייה של הלחם. לגבי השאלה השניה, אם יש לך חששות בקשר לביצה אז כדאי לזרוק אותה כדי לא להסתכן. אם אתה בכל זאת רוצה לטגן אותה אז שים לב שאם היא טרייה מספיק אז החלבון מתפשט יחסית מעט והחלמון עומד יחסית גבוה. בביצה לא טרייה החלבון מתפשט חזק והחלמון נמוך.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה