הרתחת ושטיפת עוף לפני התחלת הבישול

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

14/10/2013 | 14:34 | מאת: דני

בוקר טוב יש שנוהגים , שעוף לפני שמכינים ממנו תבשיל נותנים לו הרתחה של כמה דקות או השרייה במים רותחים שופכים את המים עם השומן , שוטפים ומכאן מתחילים מהתחלה את הבישול כנ"ל לגבי בשר למשל לפני הכנת גולש קודם מרתיחים כמה דקות שוטפים ומתחילים מהתחלה את הטיגון / בישול הם טוענים שזה מנקה את העוף או הבשר מלכלוך ושומנים מיותרים. האם אכן כך ממומלץ?

17/10/2013 | 15:36 | מאת: ד"ר אולגה רז

אכן מומלץ לבשל עוף או בקר כ-10 דקות וכתוצאה מכך חלק גדול מהשומנים יוצאים במים וכששופכים את המים אז בעצם מרחיקים חלק מהשומן. לא לכלוך אלא שומן ואז הבישול של מרק עוף (שניוני) יהיה עם פחות שומן.

20/10/2013 | 07:23 | מאת: דני

בוקר טוב תודה על תשובתך בחלק גדול מהמתכונים מתחילים בטיגון קל אן מעין השחמה של העוף / בשר בשמן אם קודם מרתיחים במים אז זה קצת פוגם בטעם? האם הרתחה קלה במים ושפיכת המים בתחילת הבישול הוא הכרח מבחינה רפואית? למשל במתכון עוף בתנור האם צריך לתת הרתחה קלה ושפיכת המיים שזה קצת אולי יפגום בטעם הפריך ,או להכניס ישר לתנור?

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה