נפיחות ועלייה פתאומית במשקל

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

12/09/2013 | 10:24 | מאת: מיה

שלום, אני בת 21, בריאה בדרך כלל. שומרת על תזונה בריאה ופעילות ספורטיבית. סובלת ממעי רגיז מזה שנה ונמנעת ממאכלים שעלולים להחמיר את התחושה. מאז הווסת האחרונה לפני חודש התחלתי להתנפח בכל הגוף ועליתי באופן פתאומי ובלי קשר לתזונה, 2.5 קג. לפני כשנתיים עשיתי בדיקות לפעילות בלוטת התריס שיצאו קצת נמוכות (את הבדיקות עשיתי אז בשל חוסר ירידה במשקל). הבטן שלי כל הזמן נפוחה בצורה קיצונית והתנפחתי בכל הגוף. אני אמורה לעשות שוב את הבדיקות לפעילות הבלוטה אבל רציתי לדעת אם יש עוד דברים שאני צריכה לבדוק. די מתוסכלת מהמצב.

12/09/2013 | 15:14 | מאת: ד"ר אולגה רז

לפי מה שאת מספרת, יש סיכוי שאכן בלוטת התריס עובדת לאט ואם זה נכון את תצטרכי לקבל טיפול תרופתי. תשתדלי לזרז את הבדיקה והביקור אצל אנדוקרינולוג כדי להתחיל טיפול אם יש צורך בכך. אין הסבר הגיוני לעלייה פתאומית של 2.5 ק"ג בלי ששינית משהו באוכל. מקווה שזו הסיבה ואז אפשר יהיה לטפל בה ואם לא - תכתבי לי שוב, רצוי בצירוף בדיקות דם.

15/09/2013 | 21:18 | מאת: דפנה

לא רופאה ולא דיאטנית אבל התאור שלך מוכר לי ויתכן שזו אכן בעיה בבלוטת התריס, אם כן, זה לרוב ניתן לפתרון תרופתית. פשוט תנסי להבדק בהקדם והוויעצי ברופא. בנתיים מה שיכול להקל עלייך זה לנסות לאכול ארוחות קטנות וקלות במרווחים קטנים (שלוש שעות בערך) ואת יכולה גם לתגבר את מערכת העיכול באנזימי עיכול (אני משתמשת בשל סופהרב) שמקלים על תחושת הנפיחות ועל תהליך העיכול והיציאות. תנסי גם לשתות הרבה מים, גם זה יכול להקל. תרגישי טוב.

16/09/2013 | 23:54 | מאת: מיה

ביצעתי בדיקות דם ושתן. מבחינת הורמוני בלוטת התריס- TSH 1.51 T4 12.68 T3 3.03 מתחת לנורמה. איפה ניתן לרכוש את התוספים הללו?

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה