המשך- בטן נפוחה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

18/08/2013 | 06:59 | מאת: ליזי

שלום רב,הנני בת 23 עם מבנה גוף רזה . ה-BMI שלי הוא 18 . בערב היקף הבטן שלי מגיע ל-120 ס"מ... האם זה נורמלי היקף בטן של 120 ס"מ בערב? כי בבוקר היקף הבטן שלי 90 ס"מ. אבל סובלת מבעיה של בטן נפוחה, גם בבטן העליונה וגם בתחתונה. יש לי בעיה שכאשר אני אוכלת מאכל הכי קטן אז ישר הבטן שלי מתנפחת לבטן הריונית בחודשים מתקדמים, אני פוחדת לאכול ארוחת ערב כי בערב הבטן שלי תפוחה מאוד ואני פוחדת שהבטן שלי תתנפח יותר. מדוע כל דבר הכי קטן שאני אוכלת אז ישר הבטן שלי מתנפחת?

19/08/2013 | 11:37 | מאת: ד"ר אולגה רז

יכול להיות שיש בעיית מעיים, גזים. חייבים לאבחן זאת אצל גסטרואנתרולוג, לעשות בדיקות הדמיה, אולי קולונוסקופיה. כל מה שהרופא המומחה יגיד לך. יתכן שיש אוכל שגורם לך לזה, כמו חלב ומוצריו או קמח (שגם זה אפשר לבדוק בבדיקת דם פשוטה) או חלק מהירקות שאכן מסוגלים לגרום לגזים (כל סוגי הכרוב, פלפ]לים מכל הצבעים, צנון, לפת, קטניות). אם זה המצב אז את צריכה לקבל תזונה שמותאמת לאחת או כחל הבעיות הללו ולא אוכל לעזור לך עד שתהייה אבחנה. אבל אוכל לעזור לך ברגע שתקבלי את האבחנה.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה