תזונה למבוגרת שמתקשה ללעוס

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

06/08/2013 | 11:42 | מאת: שירן

שלום רב, אמי בת 75 וסובלת מדימנציה, זהה מעט בבית עם עזרה, ואינה לועסת אוכל אך יכולה לשתות. בעקבות כך תזונתה כיום היא: אנשור - 3 קופסאות ביום, שייק פירות, אקטימל, ואבקת ALITRAQ - חצי שקית פעמיים ביום. כמובן שהיא רזתה בעקבות השינוי בתזונה. האם התזונה מאוזנת ומספקת? מה צריכה להיות התזונה שלה? וגם, מה כדאי שיכיל שייק הפירות? תודה רבה

08/08/2013 | 17:24 | מאת: ד"ר אולגה רז

בגלל שהיא ירדה במשקל אז כדאי, אולי(לא מסרת את כל הפרטים) להגדיל את כמות האוכל הנוזלי בצורה הבאה: 1. להחליף אנשור לאנשור פלוס ולהגדיל ל-4 פחיות 2. אפשר להפסיק עם אליטרק 3. אפשר להמשיך לתת אקטימל 4. בפירות את יכולה לשים מה שאת רוצה. אפשר לשים גם ירקות כמו גזר, מלפפון, סלק כל הכבוד לך שאת מטפלת כל כך טוב באמא שלך זה לא מובן מאיליו בימינו

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה