גזים

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

13/06/2013 | 08:42 | מאת: לילך

כבר שנה שאני צמחונית ולאחרונה אני מנסה לעבור לתזונה טבעונית. החלפתי את החלב הרגיל בחלב סויה. ושאר התזונה מבוססת על ירקות. אני אוכלת אורז מלא כל כמה ימים, פסטה מחיטה מלאה כל כמה ימים. ו2-3 פרוסות לחם קל ביום. אחת לשבוע-שבועיים אני אוכלת 2 ביצים. ואחת לחודש אני אוכלת מנת דג. אני שותה כליטר מים ביום. לפעמים 750 מ"ל. ולא שותה שום דבר מוגז. בחודשים האחרונים התחילה תופעת גזים עם ריחות מפריעה. לא מלווה בכאבים חוץ מבאי נוחות. היציאות שלי רגילות כמו תמיד כמעט ללא הפרעות. למרות שאני נהנת מהמזונות האלו, הפסקתי עם שעועית, אפונה, חומוס, טחינה, ברוקולי וכמעט כל דבר שמצאתי בתפריט שמאיץ גזים. אבל אני עדיין סובלת מגזים עם ריחות על בסיס יומיומי כמעט. שקלתי ללכת לרופא אבל רציתי להתייעץ כאן לפני. אשמח לקבל תשובה. תודה

02/07/2013 | 14:21 | מאת: מיכל

הנבטת הקטניות יכולה לסייע, וגם שתיית חליטות של זרעי שומר או קימל

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה