כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

31/05/2013 | 22:11 | מאת: לי

שלום, אני בת 31 בריאה בדכ, בחצי שנה אחרונה היו לי הרבה דלקות גרון ונטלתי הרבה אנטיביוטקיה. בבדיקות דם שעשיתי רמת הכולסטרול שלי הייתה מחוץ לנורמה: כולסטרול 228, NON HDL CHOLESTEROL - 168, LDL כולסטרול 150.3 את יכולה להמליץ מה כדאי לשנות באורך החיים שלי: דיאטה - אילו מאכלים כדאי לאכול ואילו לא? ספורט? תודה

03/06/2013 | 13:29 | מאת: יוספה

מנסיוני שלי: לא להתחיל עם תרופות בשום פנים ואופן. תרופות מורידות ממך אחריות. תאכלי הרבה ירקות-פירות-סיבים. קטניות, ארז מלא. וותרי על בשר אדום ותורידי עוף ככל האפשר. כמובן גם גבינות שמנות, שהן טעימות אבל רעות. ככלל, שומנים מן החי, כמה שפחות. תאכלי שיבלת שועל, גרנולה שעושים בבית. תלמדי, זה קל ונעים ובטוח מרעלים. בלי משקאות קלים ורעילים, שתי מצים טבעיים (בעיקר בחורף כשיש הדרים). ותלכי-תשחי-תרקדי. כמה שיותר. הכולסטרול הטוב הוא תוצאה ישירה של פעילות גופנית! יבוא יום שתודי לאלוהים על ששלח לך נטיה לכולסטרול. את תרזי ותיראי הרבה הרבה יותר טוב. תתרגלי ותתאהבי באורח החיים הזה. מנסיון טוב של שמונה שנים.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה