שאלה בנושא תזונה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

30/05/2013 | 21:29 | מאת: אנונימי

דר' אלדרוטי שלום, אני סטודנט בן 23, גר לבד ומאוד משתדל להקפיד על תזונה נכונה ואורח חיים בריא. מה שקורה זה שאני לא אוכל אוכל מבושל כי לא יודע לבשל כלל, כך שאני ניזון בעיקר מכריכים (טונה, גבינות, חמאת בוטנים וכאלה), דגני בוקר, פירות, יוגורטים עד 3% וכדומה. רציתי לשאול האם העובדה שאני לא אוכל דברים מבושלים כמו אורז, עוף, סטייקים, ספגטי וכו' עלול לגרום לי נזק בעתיד. ואם כן, כמובן שאשמח לשמוע ממך על תחליפים הולמים לאוכל מבושל...

לקריאה נוספת והעמקה
05/06/2013 | 16:38 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך, אכן לאוכל מבושל יש חשיבות גדולה כיוון שמזון זה מספק לנו רכיבים חשובים (למשל, חלבון, ברזל, ויטמין B12). אבל, הוא אינו מקור בלעדי לרכיבי המזון הללו.אכילת מזון מבושל מאפשרת גיוון רב יותר של מזונות וקבלת מגוון רחב יותר של רכיבי מזון ולכן מומלצת. למשל, לחם (העשוי מחיטה) מספק רכיבים מעט שונים מאורז שאוכלים רק לאחר בישול. בנוסף, ארוחה חמה מקנה תחושת שובע נעימה.טוב שהנך אוכל טונה ודברי חלב. הקפד לאכול גם ביצים. תוכל להעזר במזונות מוכנים שיש רק לחמם כגון מוצרי מאמא עוף, עוף טוב, טבעול וכד'. בהצלחה!

08/06/2013 | 21:57 | מאת: אנונימי

תודה רבה לך!!!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה