עודף משקל

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

11/05/2013 | 21:46 | מאת: יאיר

שלום,אני בן 16 ואני מוגדר כעודף משקל עם BMI 26,אני בחדר כושר כבר 9 חודשים ופיתחתי מסת שריר אבל רק בשבועיים האחרונים החלטתי להרזות וירדתי 5 קילו תוך שילוב תזונה נכונה,הבעיה היא שכבר מגיל קטן (12)נהיו לי שדיים של גברים שיש בהם שומן,הלכתי לרופא ועשיתי אצלו מעקב של 3 שנים שבסופו הוא המליץ לי להרזות לא יודע אם זה קשור לשדיים או לא אבל כנראה בהקשר הזה,בדקתי באינטרנט וגיליתי שיש מחלה כזאת גניקומסטיה ואני לא יודע אם זה מה שיש לי אבל לפי מה שראיתי זה מצמיח לגברים שדיים. השאלה שלי היא האם אם אני ארזה אני אוריד את השומן בחזה והבעיה היא בכלל באחוזי השומן בגוף שהם גבוהים מידי ואם אני אוריד אותם לרמה של כ-12% זה יעלם או שמה שיש לי זה משהו שצריך ניתוח?

12/05/2013 | 12:16 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך יאיר, ראשית, לעניין הירידה במשקל והורדת אחוזי השומן אמליץ לך לפנות לדיאטנית קלינית (בקופ"ח או במסגרת אחרת)לשם קבלת הנחיות לתפריט בריא ומאוזן שיתאים לך ויסייע לך בהפחתת אחוזי השומן. באופן טבעי, אם ירד המשקל יירדו גם אחוזי השומן בגוף, והם יירדו גם מהחזה. לעניין צמיחת השדיים אמליץ לך בחום לפנות לרופא אנדוקרינולוג ילדים. הנושא חייב להיבדק מבחינה הורמונלית. בהצלחה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה