ריספרדל והשמנת יתר

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

09/05/2013 | 00:00 | מאת: ש

בתי מתחילה ליטול 0.5 cc ריספרדל לטיפול בהיפראקטיביות. היא בת 10 גובהה 147 ומשקה כ 40 קג. נאמר לנו שהתרופה עשויה להגביר תאבון ולגרום להשמנה. מהי המלצתכן? האם כדאי לקחת אותה לדיאטנית ולתת לה תפריט קלורי מדוייק למניעה או לחכות?

12/05/2013 | 12:07 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך ש, אכן דאגה מובנת, וטוב שאת עם יד על הדופק. התופעה בהחלט אפשרית אך עדיין אינדיבידואלית. אני ממליצה בשלב זה עדיין לא להיכנס ללחץ ולא להלחיץ את הילדה אלא לעקוב אחר המתרחש. אם תראי שאכן הילדה אוכלת יותר, שאלי אותה האם מרגישה רעבה יותר מתמיד. במידה ואכן כך, מומלץ בחום לפנות לדיאטנית לשם הדרכה תזונתית ושילוב פעילות גופנית באורח החיים של בתך. בהצלחה רבה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה