השמנת יתר - אבנים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

10/04/2013 | 00:20 | מאת: אלונה

שלום, שמי אלונה ואני סובלת ממשקל עודף. לאחרונה, לאחר כאבים רבים, גילו שיש לי אבנים בכיס המרה . מעיון באתר של המרכז הישראלי לטיפול באבני כיס מרה: http://www.gallbladder.co.il/%D7%90%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9B%D7%99%D7%A1-%D7%94%D7%9E%D7%A8%D7%94/ הבנתי כי השמנת יתר היא סיבה מרכזית לאבני מרה. כרגע התזונה שלי מורכבת מהרבה ג'אנק פוד והייתי מאוד רוצה לשנות את זה ולעזור לעצמי לטפל בכאבים. אילו המלצות לתזונה נכונה עם אבנים בכיס מרה יש לכם? האם ירידה במשקל תעזור למנוע התפתחות של אבני המרה? אם כן איך אתם ממליצים לעשות את זה? תודה!!

11/04/2013 | 15:34 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך אלונה, אכן כאשר אבני מרה מומלצת דיאטה דלת שומן. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית בקופת חולים ולקבל הנחיות מפורטות לשמירת הדיאטה + תפריט אישי שיתאים לך, למצבך הרפואי ולהעדפותייך התזונתיות ויסייע לך גם לרדת במשקל. לאחר שתקבלי תפריט את בהחלט מוזמנת לבוא ולרדת במשקל במסגרת תומכת כשלנו- בקבוצת תמיכה. בקבוצה תקבלי עידוד וכוחות לתהליך מאת אנשים המתמודדים עם עודף משקל כמוך. לקבוצה יש מנחה שבעצמה ירדה במשקל ושומרת על משקל תקין מספר שנים. להלן קישור לאתר שלנו: http://www.dieta-club.co.il/. בחרי לך את קבוצת התמיכה המתאימה לך באזור המגורים שלך, בואי למפגש הכרות ללא התחייבות ובסופו תחליטי האם להצטרף או לא.בהצלחה והרבה בריאות!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה