אחוז חלב

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

12/03/2013 | 18:56 | מאת: ים

שלום רב, האם נכון כי אחוז החלב עולה ל 43% כשמרתיחים אותו, וכי עדיף לשתות חלב קר?! תודה מראש,

13/03/2013 | 10:22 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך ים, אחוז השומן בחלב מייצג את כמות השומן ב-100 מ"ל חלב. כשמרתיחים את החלב חלק מהמים מתאדים כך שכמות נוזל החלב בסה"כ יורדת. כמות השומן שהיתה מלכתחילה בחלב לא משתנה, לא עולה ולא יורדת, אך האחוז שלו עולה כי יש סה"כ פחות חלב. כלומר, לאחר הרתחת החלב את עדיין צורכת אותה כמות שומן, רק בתוך כמות חלב קטנה יותר. מקווה שאני ברורה... בהצלחה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה