אכילת ירקות

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

06/03/2013 | 13:10 | מאת: נגה

האם כאשר אני אוכלת ירקות ללא שמן , רק ירקות בלי כלום, לא נספגים אצלי בגוף הויטמינים בכלל? כלומר, אין שום תועלת באכילת ירקות ללא תוספת שמן כלשהו? תודה

06/03/2013 | 16:36 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך נגה, הויטמינים נחלקים ל-2 סוגים: מסיסי שומן - ויטמין A, D, E ו-K מסיסי מים - ויטמין B ו-C בעיית הספיגה של ויטמינים מירקות עלולה להיווצר רק בויטמינים מסיסי השומן. אכן רצוי לאכול ירקות העשירים בויטמינים הנ"ל בליווי שומן באותה ארוחה למען ספיגה טובה יותר. במזונות רבים שאת אוכלת יש שומן כחלק מרכיבי המזון (למשל, מוצרי חלב מעל 0% שומן, בשר על סוגיו השונים, דגים, קטניות ...)והוא מסייע לספיגה, אין צורך דווקא בשמן טהור לשם כך. בהצלחה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה