בטן נפוחה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

07/11/2012 | 09:10 | מאת: סיוון

דר גלית שלום . אני בת 27 אני לא סובלת מהשמנת יתר אני די בסדר שוקלת 56 לא אוכלת הרבה בכלל . אבל כם כשני אוכלת אפילו ארוחה קטנה הבטן שלי כבר מתנפחת כאילו אכלתי 4 ארוחות וקשב לי לנשום זה ממש מפריעה לע התחושה הזאת . מה יכולה להיות הסיבה לזה ואיך אפשר לטפל . המליצו לי על טיפות טבעיות שעוזרות ליציאות כאילו להתנקות . אציען גם שהיציאות שלי די סדירות לא סובלת מעצירות . תודה....

07/11/2012 | 14:21 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך סיוון, תודה על פנייתך. שאלתך חשובה ולדעתי מחייבת בירור רפואי אצל גסטרואנטרולוג - רופא מומחה לדרכי העיכול. חשוב להבין האם הבטן מתנפחת לאחר כל ארוחה, בכל שעה, מכל סוג מזון ועוד. ייתכן ויש מזונות הגורמים לך לגזים ולכן יש נפיחות.לאחר בירור רפואי, כשתהיה בידייך אבחנה כדאי שתפני להתייעץ עם דיאטנית קלינית בקופ"ח המתמחה בבעיות גסטרו (לעתים רבות מדובר בתסמונת הקרויה: "תסמונת המעי הרגיז"). אני מאחלת לך בריאות טובה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה