רגישות ללקטוז
דיון מתוך פורום דיאטה, תזונה והשמנה
שלום רב השבוע עשיתי בדיקת רגישות ללקטוז ונמצאתי רגישה ללקטוז שאלתי מבחינת תזונה מה מותר ומה אסור(למיטב הבנתי בעיקר חלב וגבינות רכות מכילות לקטוז גבוה) האם יש מוצרים נוספים מלבד מוצרי חלב שמכילים לקטוז? בנוסף אני גם מאובחנת כסובלת מתסמונת המעי הרגיז כך שאני מעדיפה להפסיק עם מוצרי החלב כי זה באמת עושה לי בלאגן (חוץ מגבינה צהובה). אילו מוצרים מכילים סידן גבוה שאני יכולה לקחת במקום? (חשוב לי לציין שאני לא אוכלת בשר וממעיטה באכילת ירקות בגלל התסמונת)
שלום לילך, לאקטוז הוא סוכר החלב ונמצא רק במוצרי חלב. מוצרי חלב דלים בלאקטוז הם גבינות קשות (כמו גבינה צהובה), קוטג' וגם יוגורטים. כדאי לצרף אותם לתפריט שלך. יועילו גם למעיים. מוצרים עשירים בסידן שאינם ממקור חלבי הם: שעועית ירוקה, כרוב, טופו ומוצרי סויה מועשרים בסידן, סרדינים, שקדים, אגוזי אילסר, טחינה גולמית. מומלצת צריכה יומית של 1000 מ"ג סידן. קשה להגיע להמלצה זו ללא מוצרי חלב. כדאי לשקול ליטול גם תוסף של סידן. בברכה מוניקה קרן