הילד משמין, מה לעשות?

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

30/12/2006 | 20:28 | מאת: דניאלה

שלום, הילד שלי בן ה-11 לא יוצא הרבה מהבית בחורף ובעיקר מעלה במשקל. אני מנסה לגרום לו להתאמן קצת על ההליכון בבית, אבל הוא צריך גם תפריט נכון. אני לא רוצה שיהיו לו אחר כך קשיים עם החברים בגלל עודף משקל. יש המלצות? תודה

30/12/2006 | 20:37 | מאת: שוש

גם לנו היתה בעיה כזאת, אבל אחרי עבודה קשה הצלחנו לפתור אותה ביחד. אני ממליצה לך על סדנאות התזונה המשפחתית של בית דרך חיים, זה בתל אביב. יש להם שם גישה מרעננת לנושא. הנה הלינק לשם: http://www.mccanndigital.co.il/clalit/BeitDerechHaim/

31/12/2006 | 22:16 | מאת: מוניקה קרן

דניאלה שלום, את מתארת בעיה נפוצה, שהפתרון שלה הוא אכילה מסודרת ובריאה. אצל ילדים לא מומלצת ירידה במשקל, כי אם השרשת אכילה בריאה הכוללת את כל בני הבית. ילדים לומדים ממה שהם רואים מסביבם. אני ממליצה להנהיג בבית ארוחות מסודרות משפחתיות, לפחות ארוחת ערב. מחקרים מראים שמשפחות שאוכלות ארוחות בצותא יש סיכוי נמוך יותר להתפתחות השמנה אצל הילדים. כדאי גם לבשל לכל בני הבית את אותם המאכלים, ולא מאכלים "מיוחדים" למי שצריך לשמור על תזונתו. השינוי הוא משפחתי. אם תחליטי לפנות למסגרת כלשהי מומלצת כזו המשלבת יעוץ להורים ולילדים. כמובן שהתפריט היומי צריך לכלול שפע ירקות ופירות, לפחות 3 מוצרי חלב דלים בשומן, לחם ודגנים מחיטה מלאה, קטניות ובשר רזה. רצוי להמעיט ככל האפשר במזונות מטוגנים, חטיפים וממתקים, כולל שתיה ממותקת. בברכה מוניקה קרן

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה