הילד השמין הרבה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

25/01/2007 | 08:57 | מאת: ארונית

בוקר טוב בני בן 13 בעוד כחודשיים (מסיבת בר המצווה מתקרבת)גובהו 1.54 והוא שוקל 64 ק"ג למותר לציין כי תוך חודשיים עלה 10 ק"ג הוא מזה כחודש מטופל אצל דיאטיקנית, ובמקום לרדת הוא עולה במשקל אני גם דיאטה אני יורדת אבל הוא עולה כמובן לא מאותו תפריט. הוא קיבל מתכון כזה: בוקר - 1 כוס חל + קורנפלקס בינים - 1 פרוסת לחם קל + גבינה או אבוקדו/חומוס/קוטג צהרים - הוא אוכל שניל/עוף/+קטניות + סלט ביניים פרי או מעדן ערב - חביתה +סלט_2 כפות גבינה למותר לציין כי הוא מאוד מיישם את כל זה אבל עולה במשקל אין מכון כושר לגילו (אנו גרים בבית שמש) ומפאת הקור בערב קשה לו לעשות הליכה. למותר לציין כי הוא הולך ברגל לבי"ס וחוזר זה בערך20 דקות הליכה לכל כיוון הוא מתעצבן כי אף אחד כולל אחיו הגדולים לא מאמינים לו שהוא שומר אני רואה ומכינה לו ירקות , אני לא קונה חטיפים ומתוקים הביתה בגללו אני נואשת מה עלי לעשות כדי לעזור לבן שלי גם תשוהבתכם הדחופה תודה ארונית

25/01/2007 | 19:16 | מאת: מוניקה קרן

ארונית שלום, צר לי על המצוקה שאת חשה ועל הבעיה של בנך. הצעותי הן: לערוך לילד בדיקות אנדוקריניות, כדי לבדוק האם אין לו איזו בעיה הורמונלית. אתם יכולים לעשות באמצעות פניה לרופא הילדים או המשפחה שלו. מאוד מטרידה העליה הקיצונית שלו במשקל בתקופה הקצרה (10 ק"ג תוך חודשיים). הצריכה האנרגתית של נער בן 13 היא מאוד גבוהה, כלומר הוא יכול לאכול כמויות מזון וקלוריות מאוד גדולות מבלי לעלות במשקל. הצריכה שלו היתה צריכה להיות עצומה כדי לעלות 10 ק"ג. כן לגבי התפריט שאוכל כעת. גם אם בנך אוכל קצת יותר מהתפריט שציינת הוא היה צריך לרדת במשקל, גם ללא פע"ג. עלייך לוודא שאין לו בעיה רפואית. עלייך לודא גם שברצונו באמת לרדת במשקל. בהצלחה מוניקה קרן

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה