עלייה לאחר ירידה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

24/01/2007 | 18:36 | מאת: בת-שבע

שלום למומחים,בעייתי היא כזאת : כבר שנים רבות יש לי דפוס קבוע שמקשה מאוד על חיי, אני מצליחה בהרבה כוחות לרדת יפה במשקל לאחר תקופה של כמה חודשים אני מגיעה לאיזה נקודת משבר ומתחילה לזלול בצורה מטורפת..ואז שוב מגייסת כוחות נפש ושוב יורדת ושוב עולה וכו.......אייך לצאת מהלופ הזה ????תודה

25/01/2007 | 18:23 | מאת: מוניקה קרן

בת שבע שלום, קודם כל הרשי לספר לך, שאת התופעה שאת מתארת חווים כ-95% מהאנשים שיורדים במשקל. החלק האולי יותר קשה בתהליך הוא שמירה על התוצאות. דרך טובה להבטיח, או לעלות את סיכויי השמירה על המשקל לאחר הירידה, היא לבחור בתכנית אכילה להרזייה, שהינה מתונה, מתאימה לסדר יומך באופן אישי, שכוללת את כל רכיבי התזונה ומשלבת מזון מגוון בתפריט, כולל מאכלים שהם אולי עתירי קלוריות, אך מאוד אהובים עלייך. בצורה כזו תוכלי להתמיד בצורת האכילה החדשה כל הזמן. כלומר, גם לאחר שתסיימי להשיל את הקילוגרמים המיותרים, תמשיכי לאכול באותה דרך וכך תמנעי את הלופ. בנוסף, מומלץ לשלב טיפול התנהגותי, שיזהה את הנקודות החלשות שלך (למשל את הגורם לזלילה, כפי שתיארת) ויעזור לך להתמודד ולתקן את דרך המחשבה וההתנהגות בנקודות אלו. בהצלחה מוניקה קרן

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה