אלטרוקסין

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

20/01/2007 | 23:42 | מאת: אלון

שלום רציתי לדעת מה יקרה למישהו שלוקח אלטרוקסין ואין לו בעיה של תת פעילות בבלוטת התריס. תודה.

22/01/2007 | 11:56 | מאת: ד"ר סילבינה מצקין לוי

שלום אלון: אלטרוקסין הינה תרופה הנמכרת על פי מרשם רופא ומיועת לאנשים עם תת פעילות בלוטת מגן בלבד במטרה לאזן את תקפוד הבלוטה. במידה ולא קיימת בעייה בבלוטת המגן נטילת אלטרוקסין יוביל למצב של יתר פעילות, מצב הנקרא היפרטיירוידיזם, עם כל התופעות הנלוות כגון רעד, דפיקות לב, שלשולים, בעיות בעור ובשיער, הפרעות בעיניים ובשרירים, בריחת סידן ועוד אחרות. בברכה ד"ר סילבינה מצקין לוי

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה