רמת הפעילות הגופנית

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

20/01/2007 | 14:20 | מאת: שני

שלום, אני בת 23 ומקפידה על פעילות גופנית ותזונה נכונה (בעזרת תזונאי) בכדי לרדת במשקל. ברצוני לדעת האם רמת הקושי של הפעילות הגופנית המומלצת נמדדת ביחס לגיל או למשקל? מדוע? תודה על תשומת הלב, שני.

21/01/2007 | 14:25 | מאת: מוניקה קרן

שלום שני, ישנם מספר קריטריונים להגדרת רמת הקושי של הפעילות הגופנית. אך ניקח את המדד הזמין יחסית והוא הדופק. דופק המטרה בזמן פעילותת גופנית נקבע לפי הגיל. יש להחסיר את גילך מהמספר 226 ולהכפיל ב-75-85%. כלומר במקרה שלך, דופק המטרה בזמן פעילות אירובית צריך לנוע בין 152 ל- 173 פעימות לדקה. כמובן שלמשקל שלך יש גם השפעה על העניין. סביר להניח שככל שתרדי יותר במשקל, תוכלי להגיע לדופק גבוה יותר, ולחלופין ככל שכושרך הגופני ישתפר, יקל עלייך להגיע לדופק המטרה בפחות מאמץ. בהצלחה מוניקה קרן

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה