ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

15/01/2007 | 12:40 | מאת: ג.פ.

לפני כ- 5 שנים התחלתי בתהליך ירידה באמצעות קבוצת תמיכה, משקלי היה 120 ק"ג) ירדתי 46 ק"ג. שמרתי על משקל זה כ- שנתיים ואז חליתי בקיבה( מעי רגיז) עליתי כ- 20 ק"ג שמזה שנה וחצי אני לא מצליחה לרדת מהם. הדבר מתסכל. הצטרפתי שוב לקבוצת תמיכה, אך בכל זאת אני "לא נכנסת" לזה. האם ייתכן שהגוף עדיין לא מגיב בגלל הירידה הגדולה בעבר?

16/01/2007 | 17:43 | מאת: מוניקה קרן

שלום, לא ציינת במכתבך תוך כמה זמן ירדת 46 ק"ג. אם מדובר בירידה איטית והדרגתית במשקל ושמרת עליו לאורך תקופה ארוכה, סביר להניח שאין פגיעה בחילוף החומרים שלך ולא תהיה לך בעיה לרדת במשקל שוב. בכל מקרה כדאי להעזר בסבלנות, הגוף לא תמיד מגיב כפי שאנו מצפים. אם את אוכלת מסודר, שומרת על תפריט מופחת קלוריות ועושה פעילות גופנית, משקלך ירד. זה יכול להיות אכן מתסכל וטוב שאת נמצאת בקבוצת תמיכה שתעזור להתמודד. בהצלחה מוניקה קרן

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה