מה עושים במצב של התנפחות?

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

07/01/2007 | 11:57 | מאת: אנני

אני בשלנית מעולה ובעלי שף, אבל... אני לא ממש אוהבת לאכול! - מעדיפה ארוחות קלות, גם כשמדובר בארוחה העיקרית שלנו, בסביבות 18:30 או 19:00, כשהוא חוזר מהעבודה. לא אוהבת ממתקים. לא אוכלת בין הארוחות. כשאני מבשלת, אני טועמת פעם אחת את הרוטב, לאחר התיבול. בארוחה לא יכולה לאכול יותר מסוג אחד של פחמימות. המשפחה שלי צוחקים עליי, כי אני אוכלת "לפי החוקים": לועסת כל ביס הרבה פעמים, מניחה את הסכו"ם על הצלחת בין ביס לביס, תמיד שובעת באמצע המנה... וכל מיני כאלה. אני יוצאת לפחות פעמיים ביום להליכות ועושה ספורט עם הכלב (מסוג גולדן רטריבר). אוהבת לרקוד, גם אם זה לבד בבית. כל זה נמשך כבר שנתיים, ובכל זאת, אני עולה ויורדת במשקל, בלי קשר לכמות הקלוריות, שאני מכניסה לגוף, גם בלי קשר לאנרגיה, שאני מוציאה. בשנתיים האחרונות גם אין לי מסגרת קבועה, אני מובטלת, אבל מחפשת עבודה (אני לא יודעת אם זה קשור). אתמול מלאו לי 39 שנים. הגובה שלי הוא 1.60 מ', המשקל הוא 110 ק"ג בממוצע, ואני ממש נפוחה. ניסיתי להתעמל בשיטת הפלדנקרייז, משך חצי שנה, גם זה לא עזר. הנפיחות לא ירדה. האם זה קשור לנושא עדתי (אני טריפוליטאית)? איך אפשר לדעת למה זה קשור? איך אפשר לשנות? תודה מראש אנני א.

08/01/2007 | 09:09 | מאת: מוניקה קרן

אנני בוקר טוב, שאלת מספר שאלות ואנסה להתיחס לכולן. אך ראשית, דרושה לי מעט אינפורמציה נוספת: את אומרת שהמצב הוא כזה בשנתיים האחרונות. מה היה קודם? מה השתנה? השינויים שאת מתארת במשקלך, על כמה קילוגרמים מדובר? לאורך איזו תקופה? היתי ממליצה לעשות בדיקות כלליות, בין השאר לבדוק האם בלוטת המגן מתפקדת תקין. מבחינת אכילה, רצוי לבדוק באופן פרטני עם איש מקצוע, מה את אוכלת במשך היום, כמה קלוריות את צורכת, אילו רכיבי תזונה כולל התפריט שלך וכד'. ומשם לנסות ולשנות כדי להביא לתוצאה רצויה. בהצלחה מוניקה

08/01/2007 | 14:36 | מאת: אנני

לפני שנתיים שקלתי בין 75 ל-80 ק"ג. אף פעם לא הייתי אכלנית גדולה, אני לא אוהבת ממתקים, גם לא חטיפים, ו/או מטוגנים. אני אוכלת בין 1,000 ל-1,500 קלוריות ליום (בדקתי את זה עם דיאטנית). בכל אופן, תודה על ההצעה שלך, לא חשבתי לבדוק את בלוטת המגן, גם לא הוצע לי לבדוק את זה. תודה רבה אנני

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה