כאבי ראש כרוניים במצח + אובדן זכרון

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

28/06/2007 | 00:17 | מאת: מוני

מר עודד גבע שלום רב! הנני נכי צה"ל בגין ליקוי שמיעה וטינטון קבוע בשתי האוזניים. לפני חצי שנה ובמהלך תרגיל ריצה במשטרה נפלתי על הראש וכתוצאה מכך קבלתי מכה בראש, איזור אוזן ימין וכתף ימין (יש בידי דו"ח פציעה). לאחר חודשים, בקרתי אצל נוירוכירוג - רופא אזרחי ולא במשטרה בעקבות כאבי ראש, אשר שלח אותי לבדיקת רנטגן, ממצאי הבדיקה הייתה תקינה, אך הנני סובל מכאב ראש כרוני במצח, ונוטל משכך כאבים לפי הצורך, דבר שלא שלא היה בעבר. זאת ועוד, אחרי הנפילה על הראש, כלומר לאחר חודשים בערך, ומרוב כאבי הראש, שכחתי את מספר כרטיס האשראי דבר שחייב אותי בהחלפת הכרטיס (רופא נוירוכירוג רשם את זה בסיכום ביקור אצלו) וגם רשם בי הנני סובל מכאבי ראש כרוניים במצח. יחד עם זאת, ברצוני לציין כי מרגיש באיבוד זכרון - כלומר, הזכרון אצלי לא חזק כמו בעבר, קשה לי לפעמים לזכור דברים זה לוקח לי קצת זמן. השאלות : 1. האם כאבי הראש קשורים לטינטון באוזניים ו/או כתוצאה מהמכה בראש ? 2. האם שכיחת מספר כרטיס האשראי אחרי חודשים בערך כתוצאה מהנפילה על הראש ו/או בעקבות כאב הראש ? 3. האם הקושי בזכרון דברים מסמן אצלי מחלה אמנזיה פוסט טראומית קלה והאם זה קשור בכאבי הראש ? אבקשך להדריך אותי מה לעשות על מנת לא לאבד את זכותיי. אני מודה לך מאד על העזרה ומאחל לך חיים יפים ומתוקים. לילה טוב וחלומות פז ותודה מראש.

28/06/2007 | 11:30 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, באשר לשאלותיך: אם כאבי הראש החלו לאחר הנפילה, סביר יותר שהם תוצאה של הנפילה, אם כי אין הדבר וודאי, כמובן. כמו כן גם אובדן הזיכרון, בסבירות גבוהה. למותר לציין שכאבי ראש הם סימפטומים ולא מחלה. הם מופיעים בדרך כלל כתסמינים לתופעה אחרת, במגוון רחב של אפשרויות שקצרה היריעה למנותן כאן. חבלה כתוצאה מנפילה היא בהחלט אחת מהן, אך הבשורה הטובה היא שניתן לטפל בכאבים אלה בהצלחה. אין נושא זכויותיך בתחום התמחותי. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש