צוואר תפוס אחרי לידה

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

22/06/2007 | 15:07 | מאת: צפוני

שלום רב. אשתי נמצאת כרגע כ-72 שעות לאחר לידה ראשונה ומאז מס' שעות לאחר הלידה היא איננה יכולה להחזיק את צווארה, כלומר בשעת שכיבה הכל בסדר אולם היא איננה יכולה להחזיק את הצוואר בעת ישיבה ו/או עמידה / הליכה או כל פעילות אחרת. יש לה כאבי תופת. הרופאים בבית החולים שללו את האפידורל כסיבה לתופעות אלו. יש לציין כי בעת הלידה עצמה היא אימצה מאוד את שרירי הצוואר אולם מאש הלידה היא נחה והמצב רק הולך ומחמיר. אם יש לך רעיון לטיפול, אשמח לקבל. תודה מראש.

23/06/2007 | 09:15 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך ומזל טוב, המלצתי היא זאת: קודם כל לחמם מעט את המקום בעזרת מטלית ספוגה במים חמים אך לא רותחים או בעזרת כרית חשמלית כשהיא במצב שכיבה. לאחר מכן תוכל כבעל אוהב לעסות לה בעדינות רבה את הצוואר תוך מריחה של שמן עיסוי או קרם גוף/קרם ידיים שיש לה בוודאי בנמצא, על מנת לחמם את השרירים שנתפסו. מספר עיסויים עדינים של כ-5 עד 10 דקות כל אחד מידי פעם, עם מנוחה כשהמקום מחומם היטב וללא מזגן שמקפיא או מאורר העובד ישירות עליה אמורים לפתור את הבעיה תוך יומיים עד שלושה. אם לא פנה אלי שנית. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש