פגיעת צוואר והרדמות הזרועות

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

27/07/2014 | 13:46 | מאת: רענן

שלום, אני אחרי תאונת דרכים שארעה לפני מספר שנים. בין הפגיעות צליפת שוט בצוואר עם כאבים ותפיסות חוזרות ונשנות ומגבלה קלה בטווחים קיצוניים (בלטי דיסק עם לחץ קל על השק). לפני מספר חודשים הייתי בבדיקה אצל אורתופד שסובב במהירות ובכח את צווארי לשני הכיוונים. הכאב היה חד ונמלטתי מבין ידיו. למחרת נתפסתי באופן קשה בצווארי. כחודש לאחר מכן התחילה הרדמות מסוימת בזרועות (כל הידיים כולל האצבעות) בשינה (לא תמיד) ובתרגילים הדורשים הרמת זרועות לצדדים בפילאטיס וגם בסיבוב הזרועות. שאלותיי: האם יכול להיות קשר בין סיבוב הצוואר להרדמות הזרועות, ואם כן כיצד הוא מתבטא? האם יש טיפול שיכול לסייע, ואיך הוא אמור לסייע? תודה.

29/07/2014 | 06:56 | מאת: עודד גבע

שלום רב, יכול בהחלט להיות קשר. סיבוב הצוואר יצר אפקט של פיתול בעמוד השדרה הצווארי וכך גרם ללחץ על שורש העצב ההולך לזרוע. טיפול קרניוסקראל או כירופרקטיקה יכולים להועיל. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש