אלעזר פרידמן 18ג פתח תקווה

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

10/12/2009 | 23:54 | מאת: רינה זכות

שאלה שלי מופנית לאורטופד. לאבי כאבים חזקים בגב תחתון בשבוע האחרון כאבים חזקים בגב תחתון המקרין כאבים חזקים לרגל ימין עד כדי שלא יכול לזוז. עשה צילום ורואים בצילום חוליה תחתונה בגב L5 זזה, שינו. שאלתי מה לעשות? לוקח משכתי כאבים למיניהם בשתיה ובכדורים. המליצו לו לעשות זריקת אפידורל . שאלתי מה הסיכון באפידורל? לכמה זמן זה משפיע? האם פותר את הבעיה? האם יכול להשפיע על איברים אחרים בגוף שיפגעו? מצפה לתשובה.מודה מראש

11/12/2009 | 09:40 | מאת: עודד גבע

שלום לך, אינני אורטופד אלא מטפל בגב בדרך אלטרנטיבית. ככלל, לא מומלץ לקחת אפידורל אלא כמוצא אחרון, כשאין כל פתרון אחר. רצוי לנסות לפתור את הבעיה בטיפול קרניו סקראל עדין לגב ורק אם המצב מתברר כחסר סיכוי אז לקחת אפידורל. חשוב לזכור שהאפידורל אינו פותר את הבעיה אלא רק משכך כאבים. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש