גב

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

17/10/2009 | 17:04 | מאת: אבי

בן 30, משקל תקין, בריא, יושב מול מחשב במהלך רוב שעות היום, לא מתאמן במכון כושר, לא עושה ספורט באופן מסודר (בצעירותי התאמנתי בחדר כושן) מאז ומתמיד היו לי כאבי גב מידי פעם, לא משהו שמפיל אותי לקרשים, אבל כואב ומציק. הכאב הוא בעיקר בגב התחתון כאשר אני עומד במקום זמן רב (ואז כאשר מתחיל ללכת, הכאב מתפוגג) וכאשר אני מסתובב עם התינוקת על הידים, הכאבים עובדים להיות יותר בחלק האמצעי של הגב. לפני כשנה בוצע צילום רנטגן לגב, שבו רואים את עמוד השידרה מאמצע הגב ועד הסוף, אין עקמת, אין בלט, אין פריצת דיסק, מרווחים תקינים בין החוליות, הרופא אמר שהכל נראה תקין. אך למרות זאת, עדיין כואב כאשר אני עומד במקום למשך למעלה ממספר דקות, וכאשר אני מסתובב עם התינוקת (5 ק"ג) על הידיים. אשמח לדעת מה ניתן לעשות, הן מבחינה רפואית (בדיקות כלשהן), והן מבחינה אישית (תרגילים לחיזוק שרירי הגב ? פילאטיס ? ספורט ?), וגם לקבל טיפים כאלה ואחרים שעשויים לסייע. תודה !

18/10/2009 | 07:28 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, כאבי הגב שלך נובעים בעיקר מהישיבה הממושכת מול מחשב - כסא שאינו בנוי כהלכה, תנוחה שאינה נכונה וישיבה "קפואה" ללא תנועה הן מתכון בדוק לכאבי גב. מומלץ לקום מידי פעם מהכסא ולהניע את כל הגוף ובעיקר את אזור האגן כדי לשחרר את החוליות ולהזרים את הדם. כטיפול מומלץ טיפול קרניו סקראל עדין, עליו תוכל לקרוא בכתובת הבאה: http://www.izunim.com/Treatments/Cranium+Treatment/default.aspx בהצלחה.

28/10/2009 | 15:52 | מאת: משה

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש