כאבים בצוואר כתוצאה מטיפול פיזיותרפיה

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

14/08/2009 | 22:03 | מאת: דרור

שלום, אני בן 46 . הלכתי לטיפול פיזיותרפיה על מנת לנסות ולהפחית כאב גב תחתון כרוני ממנו אני סובל. הפיזיותרפיסט שאליו הלכתי העלה טענה (שאיני מבין את עצמי כיצד קיבלתי אותה ) שכאבי הגב התחתון ייתכן שמקורם בצוואר. הפיזיותרפיסט עשה לי "טיפול" לצוואר ומאז, כשלשה חודשים , אני סובל גם מכאבים בצוואר ובכתפיים. הכאב מוגבר במיוחד כאשר אני מסובב את ראשי לצד שמאל. במצב זה כמעט תמיד אני שומע "קנאק" ולאחריו כאב. הלכתי לרופא שהציע סלקוקס ואתופאן שלא הועילו. האם ייתכן שנקעתי חוליה בצוואר ? מה עלי לעשות ?

15/08/2009 | 10:13 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, קודם כל אבהיר את המינוח. נקע פרושו מתיחה או קריעה של רצועה (ליגמנט) התומכת במפרק. ייתכן שבמהלך הטיפול אכן נמתחה רצועה בעמוד השדרה הצווארי, וזהו, אולי, ה"קנאק" שאתה שומע. גם אם כן, זה אמור לחלוף מאליו. אין טיפול לכך. באשר לאבחנתו של הפיזיותרפיסט ולטיפולו. אינני יודע על סמך מה הוא קבע את שקבע. כאבי גב תחתון עשויים, אמנם, לנבוע לעיתים ממקור בעמוד שדרה צווארי, אך ברובם הגדול של המקרים ההיפך הוא הנכון - כאבי צוואר נובעים מבעיה בעמוד שדרה מותני. על כל פנים נראה בעליל, כי הטיפול שקיבלת היסב לך נזק יותר מתועלת. חבל אך ניתן לתקן זאת. המלצתי על טיפול קרניו סקראל או כירופרקטיקה עדינה בלבד. על טיפול הקרניו סקראל תוכל לקרוא בלינק הבא: http://www.izunim.com/Treatments/Cranium+Treatment/default.aspx בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש