האם למזרן השפעה כל כך מכרעת על כאבי הגב??

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

23/03/2008 | 18:28 | מאת: אילנה

עודד גבע שלום! אני בת 29 כ10 חודשים לאחר ניתוח גב בעקבות פריצת דיסק גדולה מאד בחוליות L4-L5. חודשיים לאחר הניתוח הייתה לי שוב פריצת דיסק במקום הניתוח. הייתי מבצעת פיזיוטרפיה אחת לשבועיים ופעמיים בשבוע שוחה ועוד פעמיים פילטיס אך עדיין הייתי חיה ברמה יומית בכאבים למרבה ההפתעה אחרי שהתחלתי לישון על מזרן בריאות אורטופדי ******* דוקא אז הכאבים הצטמצמו שאלתי היא האם למזרן הייתה ההשפעה לשיפור הניכר במצבי או שפשוט הטיפולים שעברתי והניתוח שעשיתי עשה את שלו במהלך הזמן ותרם לשיפור?......

24/03/2008 | 09:25 | מאת: עודד גבע

שלום לך, חשוב להעמיד דברים על דיוקם: מזרן טוב הוא מצרך חשוב לסובלים מבעיות גב, אך ברב המקרים אין הוא פותר את הבעיות! ואסביר מדוע. כאבי גב נובעים ממספר סיבות אפשריות: שרירים תפוסים, פגיעות בחוליות או בדיסקים כתוצאה משחיקה או מחבלות. יש גם כאבי גב אשר מופיעים בלילה בעיקר. כאשר הכאבים נובעים משרירים תפוסים בלבד, הם יכולים לחלוף מאליהם ללא צורך בטיפול כלשהו. אז גם אין צורך במיזרן מיוחד. כאשר הכאבים מופיעים בלילה או בבוקר השכם, יש אפשרות שהמזרן עליו ישנים אינו תומך טוב בגב ואז רצוי להחליפו. כאשר הכאבים הם תוצאה של פגיעות בחוליות או בדיסקים, תמיכה טובה לגב יכולה להקל במידת מה את הכאבים אך לא להפסיקם כליל. יצרניות המזרנים מציעות שפע של "פתרונות קסם" לבעיות הגב, ביודען שיש ביקוש נרחב לתחום. אך כל אלה הם מיקסמי-שווא. תמיכה טובה לעמוד השידרה היא חשובה ויכולה למנוע בעיות בעתיד או להקל בעיות קיימות, אך למעט במספר קטן של מקרים, כאמור, אין היא מהווה פתרון לבעיות. ייתכן והמזרן הקודם שלך היה כבר פגום ולכן חשת בשינוי כה קיצוני, אך אין זה קסם של המזרן החדש. בכל מקרה, טוב שהמצב הוטב! בהצלחה.

02/04/2008 | 13:26 | מאת: מירי

אני בת 37 מאז שאני זוכרת את עצמי סבלתי מכאבי ראש שמצאו שזה מיגרנה ניסיתי כל מיני כדורים במשך השנים הואף מיהם לא משפיע לביטול הכאב לאורך זמן עוזרים ל20 דקות , בכל התקף מיגרנה שנמשך במשך יומיים אני מסיימת בערך כ- 12 קפליות של כדורי אופטלגין ויש לי הרגשה שהם פשוט כבר לא משפיעים עלי מרב שימוש ממושך כיום אני עוסקת בעיסוי וכמו כן עברתי טיפול לעצמי הייתי אומרת שתדירות הכאבים ירדה והיא באה פעם בשבוע האם האם יש אולי משהו טבעי יותר לטיפול במיגרנה

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש