פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

19/11/2007 | 14:45 | מאת: אנסטסיה מולקנדוב

שלום, יש לי פריצת דיסק גדולה בגב תחתון, הייתי רוצה לדעת איזה פעילות ספורטיבית אפשר לבצע (כפיפות בטן, ריצה, הליכה וכו...) , מה הגובה בעקב שמומלץ ללבוש, ויש טיפול כולשהו חוץ מניתוח? תודה מראש

20/11/2007 | 09:08 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, השאלה החשובה כאן היא האם פריצת הדיסק היא אקוטית או לא - או במילים אחרות, האם יש לך כרגע כאבים או לא? ומה מידת פריצת הדיסק לפי תוצאות ההדמיה? פעילות גופנית מתונה כגון הליכה, שחיה והתעמלות עדינה אפשר לעשות ואף מומלץ. ריצה או רכיבה על אופניים אינן מומלצות, כדי למנוע זעזועים מיותרים מעמוד השידרה. עקבים גבוהים היוצרים זווית גדולה בין הקרסול לכף הרגל אינם בריאים בגלל הלחץ שהם יוצרים על כף הרגל, אך זה תלוי בהרגשתך בלבד. אין לזווית זו השפעה משמעותית על פריצת הדיסק. ניתוח הוא פתרון אחרון, ורק כאשר המצב הוא אקוטי ויש לחץ על חוט השידרה שעלול לגרום לנכות. בכל מצב שהוא פחות חמור מזה לא רצוי לנתח ויש פתרונות אחרים יותר ידידותיים כגון קרניו סקראל, שטוב תמיד, או דיקור סיני שמועיל במצבים מסויימים. כירופרקטיקה יכולה לעזור, אך יש בה גם סיכון. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש