שלום עודד, אבקש את דעתך בעניין, ותודה רבה מראש.

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

10/08/2019 | 14:08 | מאת: אייל

בן 62. עקב כאבי גב תחתון שאני חווה פעם בשנתיים, ומאז היותי בן 20, (לא מדובר בפריצת דיסק ובלט), אני מבצע מספר פעמים ביום תרגיל שבו אני שוכב על הגב, מכופף את הברכיים לכיוון החזה, ואז אוחז בידיי את הברכיים ומפעיל לחץ (לכיוון החזה כאמור), בכדי למתוח את חוט השדרה. לפעמים נשמע "קנעק" חזק בצוואר, כלומר שבחוליות הצוואר שמול הגרון. האם להמשיך בתרגילים האלו? האם 3-4 פעמים ביום של מתיחות ו"קנעקים" שכאלה זה סביר ובסדר? אני מניח שזה בסדר גמור, אל חשוב לי לדעת את דעתו של מי שמבין :)

11/08/2019 | 08:01 | מאת: עודד גבע

שלום רב אייל, קודם כל, כאבי גב תחתון כפעם בשנתיים זה יותר מסביר בגילך. שרירים מתכווצים לעיתים ויוצרים מתח וכאבים שנעלמים מאליהם. הם לא קשורים כלל לכפיפות. התרגיל שאתה עושה נועד להפחית מתח מהגב התחתון. זה תרגיל מצויין אך אין כל הצדקה לעשותו יותר מפעם ביום - אפשר בבוקר כדי לעורר את הגוף משנת הלילה. מאידך, הקנאקים שאתה שומע אינם קשורים לעמוד השדרה. אלה רצועות שמחברות בין עצמות וכשהן זזות ממקומן אתה שומע את הקנאק. אין בכך כל סכנה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש