כאבים חזקים בראש צוואר שכמות בעיקר שכמה

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

22/11/2018 | 14:45 | מאת: יעל גוטליב

בת 33 גרושה +ילדה. מזה 10 שנים כאבים חזקים בראש צוואר שכמות בעיקר שכמה ימין. עברתי מלא רופאים טיפולים וטיפול במרפאת כאב. עברתי מס' פעמים MRI מח ועמוד שדרה צווארי (מצב) הרופאים טוענים שהכאב הינו ממתח נפשי . זה כאב שמופיע בד"כ בבוקר לאורך כל היום. לפעמים נפסק לאחר היציאה מהמשרד לפעמים לא. אציין שפעילות גופנית מפחיתה לי כאב. ממה אתה חושב שזה נובע ? דרכי טיפול מומלצות ?

23/11/2018 | 07:31 | מאת: עודד גבע

שלום רב, בהחלט אפשרי שזה נובע ממתח נפשי - סטרס, שכן מצב של סטרס גורם לכיווץ של שרירים באזור עמוד השידרה, מה שגורם לכאבים. גורם אפשרי נוסף הוא ישיבה ממושכת מידי מול מחשב. לאפשרות השניה הפתרון הוא פשוט - לקום לעיתים קרובות, להתהלך בחדר ולהניע את הגוף כולו ואת האגן בפרט עד כדי "ריקודי בטן". בכל מקרה הפתרון הטוב ביותר הוא טיפול בשיטת קרניוסקראל, ואם אין באפשרותך לעבור טיפול כזה ישנה משחה הומאופטית שנקראת טראומיל שיכולה לשחרר את השרירים מקומית.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש