כאב ראש

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

28/07/2007 | 23:57 | מאת: יאיר

שלום רב. התחיל לי אתמול כאב ראש שאני רוצה לדעת ממה הוא נגרם. רק כשאני מוריד את הראש ומסתכל ממש למטה אני מרגיש את הראש מתפוצץ ולא יכול לסבול את הכאב הזה...וכשהראש מורם רגיל אין שום כאב ראש. אני זוכר שזה קרה לי גם לפני כמה זמן ועבר אחרי כמה ימים. השאלה שלי האם יכול להיות שזה נגרם כתוצאה מייבוש או מכת שמש כי יום לפני הייתי הרבה זמן בשמש הלוהטת, וגם האם זה מסוכן או שזה כאב ראש רגיל שעובר כמו תמיד? והאם כדאי לקחת כדור אקמול לזה? תודה.

30/07/2007 | 08:50 | מאת: עודד גבע

שלום רב לך, התייבשות וחום הם גורמים אפשריים לכאב הראש. בימים חמים שכאלה כדאי לשהות במקום מוצל בשעות החמות ולהרבות בשתייה, רצוי של מים או מיץ. שתיית קפה, תה או משקה אלכוהולי אינה נחשבת כהוספת נוזלים, שכן היא גורמת לאובדן נוזלים מהגוף. אתה בהחלט רשאי לקחת אקמול להקלת הכאב אך להקפיד לשתות לפחות שני ליטר ליום. אם הכאב לא יחלוף לאחר מספר ימים פנה שנית. בהצלחה.

30/08/2007 | 13:25 | מאת: חלי

לא ברור לי מדוע שתיית קפה אינה נחשבת להוספת נוזלים. אני מבינה שהקופאין משתן אולם אולם עדין יש הרבה מים בקפה גם אם נספור כוס קפה להרבה פחות מכוס נוזלים. מכיון שיש לי לחץ דם נמוך אני שותה הרבה קפה ולא נשאר מקום למים האם כל כמות הנוזלים שבקפה לא נחשבת? אודה לך על תשובה מהירה כי אני אכן צריכה לדעת בשיקולי השתייה שלי.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש