כאב

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

18/07/2007 | 11:15 | מאת: יוסי

שלום, כאב בכתף ימין התחיל לפני כמה חודשים בצורה של מוגבלות בתנועה. ללא כאב בכתף שמאל. הכאב יורד עד לזרוע - עד קו המרפק. אישה באמצע שנות החמישים. תוצאות האולטראסאונד: biceps tendon - ב.מ.פ לא הודגם נוזל infraspinatus tendon - ב.מ.פ לא הודגם נוזל בתוך המפרק. subscapolaris tendon - ב.מ.פ - עובי וצורה תקינים, אין עדות לקרע. supraspinatus tendon - ימין הסתיידות גסה מאחורי הגיד, הגיד בצקתי, ללא סימנים לקרע. שמאל - ב.מ.פ. - עובי וצורה תקינים, אין עדות לקרע. subacromial bursa - ללא נוזל. acromioclavicular joint - ב.מ.פ השאלות: 1. האם טיפול בכדור ששמו ויוקס (VIOX) עוזר ? 2. מה משמעות התשובה. מה הטיפול בה ? 3. האם אפשר לעבוד עם האיזור כשיש כאב או לחדול מפעילות עם היד מיידית כשמופיע הכאב? 4. מה ניתן לעשות מבחינה פיזית ע"מ להקל ? תודה מראש

18/07/2007 | 13:12 | מאת: עודד גבע

שלום רב, לגבי הויוקס - זה משתנה מאדם לאדם. צריך פשוט לנסות. יש היום גם תחליפים שמזיקים פחות. את הפעילות ניתן להמשיך בהתאם להרגשה. פעילות רגילה לא תסב כל נזק. מתוצאות הבדיקה עולה כי אין ממצאים פתולוגיים משמעותיים שיש להיזהר מהם, אך כדאי לטפל. זאת ניתן לעשות בשיטות כגון קרניו סקראל או דיקור סיני. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש