ספחת-שאלה:
דיון מתוך פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה
שלום! יש לי כמה שאלות: יש לי ספחת העור בברך בגודל בינוני אני מטופלת בדייבובט כבר למעלה מחודש וחצי אני חושבת שהיא(הספחת) קטנה במקצת אבל האם אחרי זמן כזה צריכים לראות תוצאות מתקדמות יותר?כי המשחה כבר עוד מעט לקראת סיום. הדבר השני המטריד זה שידוע שהספחת יוצאת גם באזור ה"פיקה" של היד מאחורה-המפרק ועד היום לא היה לי שם. לפתע (אחרי גירוד במקום) גיליתי שהספחת יצאה גם באזור הזה!(של מאחורי היד) האם הספחת הנוספת יצאה בעקבות המשחה שבה התחלתי להשתמש? במקרה כזה מה עושים?? בכל מקרה קבעתי תור אבל עד אז חשוב לי לדעת למה ואיך.. אשמח לתשובה! תודה.
שבוע טוב. על פי מה שכבר נכתב בפורום זה וגם במקומות אחרים יש למרוח דיבובט רק לפי המלצת הרופא וגם לתקופה מוגבלת. נראה לי שזו תקופה די ארוכה ויש לשקול מעבר לטיפול אחר. התפתחות פסוריאזיס אינה צפויה ולא ניתן לחזות אותה. לפעמים היא נעלמת, לפעמים מתפשטת, לא תמיד קשור לטיפול מסוים זה או אחר.
קרוב לוודאי שהתופעות החדשות אינן קשורות לטיפול שלך במקום אחר. זה שהברך לא מגיבה מהר זה מוכר וידוע כי העור שם עבה ופחות חדיר למשחות. כל עוד יש שיפור ניתן להמשיך עם הדייבובט. אפשר לשקול שילוב עם זורק (משחה אחרת העובדת במנגנון שונה). טיפול אפשרי נוסף הוא UV - ממוקד.