שאלה על זורק
דיון מתוך פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה
באחד ההודעות שלך למטה רשמת לגבי דיבובט כך: "כשאר המשחות למעט דיטרוקרם וזורק - אין למשחה יכולת לגרום להפוגה שלמה (ז"א תקופה שבה העור נקי ולא צריך כל טיפול משמר) אלא הפוגות קצרות טווח יחסית ונדרש להתשמש בה לסרוגין בתדירות המותאמת לאופן התגובה של העור ולחומרת המצב" מהאמור ניתן להסיק בעצם שהזורק הוא היחיד שכן מספק הפגוגה לזמן ארוך? מהי המשחה הזו,ומה מעשה הסיפור שלה? האם היא אכן מספקת הפוגה ארוכה? האם היא יעילה ובטוחה? ואם כך,מדוע אינה נתנת או משווקת ישר במקום משחות אחרות שלא נותנות הפגוה כמוה? תודה על הפרטים.
בבקשה קישור למידע על זורק באתר אגודת הפסוריאזיס הישראלית: http://www.psoriasis.org.il/MainPage.asp?MainCat=9&Cat_ID=41&id=123 בפסוריאזיס יעילות הטיפול היא אידיבידואלית, טיפול שעוזר לחולה אחד לא בהכרח ישפיע באותה צורה גם על חולה אחר. המשחה אינה נמצאת בסל התרופות ועלותה יקרה.
אכן זורק ודיטרוקרם הן ןמעשה המשחות היחידות המצליחות לספק בחלק מן המקרים הפוגה אמיתית (ז"א ללא צורך בטיפול נוסף לפרק זמן מסויים). המשחה היא נגזרת של ויטמין A שפותחה לטיפול מקומי במקום נאוטיגסון. ההפוגות שהיא מסוגלת לספק משתנות ויש מקרים של מספר שבועות ומקרים של מספר חודשים. יעילותה בסה"כ מצויינת - ברמה המקבילה לסטרואידים מקומיים אך היא עלולה לגרום לגירוי של עור לא מעורב מסביב לנגעים ומחייבת לכן מריחה מדוייקת של הנגעם בלבד - דבר העושה את הטפול לפבלתי מעשי למי שיש לו נגעים רבים ועל שטחים נרחבים. היא דורשת תשומת לב במריחה ולא כל החולים אוהבים את הרעיון. בהחלט יש מקום להשתמש בה יותר - אבל התגובה הנגרמת בחלק מהחולים והכאב רשא הנובע ממנה לרופאים שנתנו את המשחה גורמים לכך שהיא נמצאת בעדיפות נמוכה מהראויה לה. בנוסף התרופה אינה בסל ולא זולה.