מניעת ריבאונד

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

20/03/2008 | 16:18 | מאת: משה

שלום ד"ר, לפי מה שהבנתי , לאחר כל טיפול מוצלח במחלה , מומלץ להפסיק את הטיפול בהדרגה עד להפסקתו וזאת כדי למנוע ריבאונד והחמרה מחדש. האם אני צודק ? אני עומד להתחיל סדרת טיפולי פוטותרפיה , האם זה אומר שלאחר הצלחת הטיפול, יורידו לי בהדרגה את תדירות ועוצמת הטיפולים ולא יפסיקו מייד עם הניקוי ? כמו כן , למטפלים בשהות בים המלח : כאו אין הורדה הדרגתית של הטיפול, בסוף השהייה רצופת השיזוף עוזבים ויורדים מיידית בטיפול - אז זה בעצם סותר את תורת הספקת הטיפול ההדרגתי ? תודה

20/03/2008 | 20:19 | מאת: טאוב יונה

תופעת הריבאונד מוכרת יותר בשימוש לא מושכל של תרופות עם סטרואידים, כמו גם הפסקה פתאומית של טיפול תרופתי כמו ניאוטיגסון וכדומה, אחרי טיפול בפוטותרפיה הפסוריאזיס חוזר אבל בד"כ בהדרגה כמו גם בים המלח, על סמך נסיון שלי ושל חולים אחרים אחרי שהיה של שבועיים בים המלח בד"כ האפקט נמשך עוד תקופה מסוימת בפרט עם ממשיכים לטפל בבית בחשיפה מבוקרת לשמש. לא כל התפרצות פסוריאטית היא ריבאונד ובהחלט מוכרות התפרצויות על רקע סטרפטוקוקי או סטרס חזק אפילו בזמן טיפול.

21/03/2008 | 10:09 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

אני מסכים בעקרון עם התשובה של יונה בנוגע לריבאונד. יחד עם זה, ברור לנו כרופאים שהפסקת טיפול חדה בכל אחד מסוגי הטיפול שאנו נותנים לחולי הפסוריאזיס עלולה ליצר התלקחות מהירה שאפשר להתייחס אליה כאל "רבאונד". לכן גם עם פוטותרפיה אנחנו מנסים לא להפסיק בצורה חדה אלא לרדת בתדירות הטיפול עד להפסקה. אנחנו גם יודעים שתוספת טיפול אחרי השגת "ניקיון" היא בעלת פוטנציאל משמעותי להרחיק את ההתלקחות הבאה. אכן הנושא הזה בעייתי במי שיצאו מים המלח ולכן יש לנו שאיפה להעביר חולים שחוזרים מים המלח עם תגובה חלקית לטיפול פוטותרפי המשכי ב- NB-UVB. לצערנו קופות החולים נאחזות באיזה שהוא טיעון מטופש על רקע היסטורי ומונעות מלא מעט חולים להגשים את הטיפול ההמשכי. הטעות של הקופות היא כמובן אי ההבנה שהתלקחות מהירה אחרי טיפול חסר בים המלח עלולה לגרור אשפוז ובלי ספק גוררת עלויות לא מבוטלות אח"כ.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה