הכוונה מדויקת לגבי ים המלח
דיון מתוך פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה
אני קורא ותיק בפורום ותודה לד"ר גלעד וליונה על המענה. אני גר בירושלים ומתכנן לצאת בקרוב לים המלח. כמה שאלות קצרות, אשמח למענה מפורט כמה שניתן..לא מצאתי לשאלות הללו תשובות באתר האגודה. 1. ממתי הטיפול בים המלח יעיל השנה? האם אפשר כבר לרדת בימים הקרובים? 2. אני גר בירושלים ובעל רכב וחשבתי שלא לנסוע למלון לכמה שבועות ולפספס את ילדיי ואת עבודתי, אלא לרדת בכל בוקר מירושלים ולחזור בערב אחרי הפעמיים שאשהה במהלך היום בשמש. האם זה יעיל או חובה להישאר בים המלח בלילות לצורך רפואי משהו?. והאם יש מקום שאפשר לשהות בים המלח במהלך היום בלי לילות?.. 3. האם אפשר להשתזף בעין גדי או חייבים להמשיך עד המלונות, בעבר ירדתי ועצרתי בעין גדי אבל המיקום לא כל כך נוח, מה גם יש שם המון מעופפים אדומים כאלו שמטרידים. הם קיימים גם במלונות במתקנים הסולאריים או שמסננים אותם איכשהו?.. 4. איזו משחה היעילה ביותר לטפל בקשקשת במקביל לטיפול בים המלח? ושאלה אחרונה, מבטיח :) ... ה"דייבובט" בזמנו הרג אותי לגמרי וגרם להתפרצות של המחלה אצלי כמעט בכל הגוף. השאלה אם כדאי למרוח קודם דייבונקס בלי סטרואידים או שים המלח מספיק לבדו.. רוב תודות!
ככל שמתקרבים למאי הטיפול יותר יעיל. בשנים האחרונות אני יורד בסוף מאי תחילת יוני , מבחנתי זה יותר אופטימלי. ניתן לטפל גם ע"י הגעה וחשיפה יומית אבל לדעתי זה פחות יעיל. ראשית זה די מתיש, שנית חלק מהריפוי זה ניתוק מהסביבה , מנוחה ורוגע. קיים סולריום מרכזי בחוף עין בוקק, אני לא מכיר תנאים מתאימים בחוף יותר קרוב. לא חייבים להמשיך עד עין בוקק, אם אתה מוצא מקום יותר קרוב זה בסדר. מעופפים זה קשור לטבע, הם נמצאים גם באזור המלונות. ניתן לטפל בקשקשת בחומצה סליצילית או בסיליקרן. ניתן למרוח בערב אחרי החשיפה. לפני החשיפה למרוח קם לחות וגם תוך כדי החשיפה.
לצערי אין לי יכולת לעזוב את המשפחה והעבודה לחודש ימים. ואיאלץ לרדת בכל בוקר ולשוב בערב הביתה.. תודה על המענה שלך.. רק שאלה אחרונה: מה ההבדל בין סולאריום לבין סתם לשכב בחוף עין גדי? יש שם תוספות?
שלום ירושלמי, אין ספק שעצות של יונה כמטופל וותיק בים המלח שוות זהב. הרצון שלך לנסוע הלוך ושוב יום יום יכול לעבוד אבל כרוך בסיכונים של נסיעות מרובות בדרכים, עייפות, שחיקה וכל אלה עם פוטנציאל להחמיר את הפסוריאזיס בעצמן. עדיף שבועיים של ניתוק וטיפול יסודי מחודש ריצה הלוך ושוב (שגם תתקשה מן הסתם לעמוד בה עם אילוצי היום יום). שים לב שיש קובץ הנחיות מסודר ומפורט באתר איגוד חולי הפסוריאזיס. בהצלחה