ד"ר גלעד שלום

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

14/02/2012 | 13:53 | מאת: טוב

אני סובל מדלקת פרקים פסוריאטית כ22 שנה ,האם חקרו את הקשר לתזונה לעומק בהקשר לפסוריאזיס והדלקת פרקים,האם יש קשר בין סוג הדם למזון שאנחנו אוכלים,הא יש לזה השפעה?כל פעם שיש לי החמרה בפסוריאזיס ובתחושת עייפות וכבדות אני ישר מקשר את זה למזון,האמת שהיתה תקופה שהיפסקתי עם מוצרי חיטה מה שהיה מאוד קשה,היתה לי איזה שהיא הקלה איך אני אגיד את זה יותר אנרגיות ואני בכלל צב.. אני בדילמה אם להתחיל שוב בלא לאכול סוגי מזון מסוימים,האם הכול קשורלמתח ולמצב נפשי,או שיש עוד ממצאים חדשים לגבי המחלה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
14/02/2012 | 20:27 | מאת: טאוב יונה

לא ד"ר גלעד אבל חולה עם מעל 40 שנות נסיון. נעשו מחקרים רבים ואין תוצאות חד ארכיות. בחיי ניסיתי לא מעט צורות טיפול קונבנציונליות ואחרות. אילו הייתי חוסך את הכספים שהוצאתי על דיאטות וכל מיני מטפלים ורופאי אליל הייתי יכול לקנות היום וילה בקסריה ולנהוג במרצדס חדישה. יש חולים שמדווחים שהימנעות ממזון כזה או אחר מטיבה את מצבם, הבעיה שזה מאד אישי ומה שעוזר לאחד כלל לא משפיע על אחר.

15/02/2012 | 08:53 | מאת: טוב

16/02/2012 | 11:59 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

מסכים עם יונה. אין שום הוכחה שאיזשהו מזון מחמיר או מקל באופן שיטתי בכל החולים. יש עדויות נקודתיות בלבד ולא ניתן להסיק מכך כיצד לנהוג. לגביך - נסה לזהות קשר בין מזונות שאתה צורך ואירועים ואולי תמצא שמשהו משפיע. מניסיון - זה קורה מעט מאוד.

16/02/2012 | 13:05 | מאת: טוב

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה